Beköszönő - Köszöntő

"Nem kell sajnálni,
ha mögöttem becsukódik egy-egy ajtó, ablak,
mert mindig nyílik előttem egy új ajtó, új ablak"
(Böjte Csaba ferences szerzetes)

Kedves Kollégák és Látogatók!

Mindenkit szeretettel köszöntök a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény – Módszertani Központ honlapján!
Miskolc Megyei Jogú Város 2012. szeptember 27. napján tartott Közgyűlésének IX-262/3443/2012. számú határozata alapján az önkormányzat fenntartásában működő Iránytű Szociális Szolgálat, az Egyesített Bölcsőde és Egészségügyi Szolgálat és a Miskolci Gyermekvédelmi Központ mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek 2012. december 31. napjával – az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény rendelkezései alapján beolvadással – egyetemleges jogutódlással megszűntek.
Miskolci MJV Közgyűlése jogutódként a Miskolci Családsegítő Szolgálat Regionális Módszertani Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Megyei Módszertani Központot jelölte ki, melynek elnevezése 2013. január 1-jétől megváltozott.
Az átalakulással létrejött jogutód intézmény új neve a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény – Módszertani Központ.
A csatlakozó intézmények a szociális, egészségügyi valamint a gyermekvédelmi ellátások, szolgáltatások széles palettáját lefedik, így az új szervezeti formában fuzionált intézményekben tevékenykedő szakemberek tudása összeadódik, hatványozódik, a tagok egymás tudásbázisára is építhetnek, ezáltal összehangoltabb és átláthatóbb szakmai munka valósulhat meg. Mindez lehetőséget, jó alapot biztosít – a szociálpolitikán belül – a szakterületek eddiginél sokkal szorosabb horizontális és vertikális együttműködéséhez is.
Honlapunkat azzal a céllal működtetjük, hogy széles körben nyújtson információt, segítséget minden látogatónak. A bajba jutott ember illetve az őt segítő szakember számára sokszor „csupán” egy információ jelenti a megoldást, máskor azonban komoly gondokra, krízisekre kell megtalálni a választ.
Bízom abban, hogy honlapunk segítséget jelent az útkeresésben, mind a bajba jutott, rászoruló emberek, mind az őket segítő szakemberek számára.
2014 január 1-től ismét változás történt az intézmény életében. Az új intézmény nevünk: Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény.


Földessy Judit

igazgató

VISSZA